2012.08.14.
12:41

Írta: 3dvalosag

Hogyan keressünk a WebSétákban? – a menürendszer

Lehetőségünk van egyre több hasznos tartalommal feltölteni a WebSétákat, ezért fontos az is, hogy ezeket a tartalmakat rendezzük és kereshetővé is tegyük. A címkék elhelyezésén túl egyszerűen létrehozhatunk komplett menürendszert is, ami alá besorolhatjuk a felvett címkéinket. Mindezt online, saját kezűleg. A tapasztalat az, hogy a menürendszereket és a releváns kulcsszavakat nem csak az internetes keresőmotorok szeretik, hanem a felhasználók is, hiszen így könnyedén, tematikusan megkereshetik azt, ami számukra érdekes.

adatlap.jpg

A menürendszer és a kulcsszavak csoportosítják az információkat, és lehetővé teszik a gyors keresést, segítségével rögtön a "helyszínre" ugorhatunk a WebSétában. Egy virtuális túrához többféle menürendszer is készíthető, ha klónozzuk a túrát. Így akár több szempontból is bemutathatunk egy WebSétát, külön linkeken.

A fejlécben megjelenő menüpontokra kattintva megjelennek az almenük, majd az alájuk besorolt címkék listája. A menüpontokra, vagy az egyes kulcsszavakra kattintva lehívhatjuk az alájuk besorolt címkéket, majd a címke-ikonokra kattintva az adott pontra navigálhatunk a WebSétában.

lurdy.jpg

A lista alatti keresőmezőbe tetszőleges kulcsszóra is kereshetünk, ebben az esetben akkor lesz „címke-találatunk", ha a túra szerkesztője felvette azt a kulcsszót, és sorolt be alá címkét. Ebből a szempontból fontos, hogy releváns kulcsszavakat vegyünk fel.

A menürendszer kialakítása komlexebb virtuális túráknál (pl. Lurdy Ház, Hunguest Hotel Forrás, Szegedi Borfesztivál) különösen fontos, ha segíteni akarjuk a felhasználókat az információk megtalálásában.

Hogyan hozhatjuk létre egyszerűen a menürendszert?

Szólj hozzá!

Címkék: címkézés menürendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://3dwebseta.blog.hu/api/trackback/id/tr404710451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása