2012.07.20.
14:31

Írta: 3dvalosag

Vezesd a látogatót! - interaktivitás a Hotel WebSétákban

Az emberek az interneten is azokat a helyeket kedvelik, ahol gyorsan és nehézség nélkül megtalálják azt, amit keresnek. De nem elég pusztán jelen lenni, azt kell nyújtani, amire a látogatónak igénye van, vagyis a megfelelő információt. Ebből a szempontból a WebSéták talán leghasznosabb funkciója a címkézés. Az információkat a látogató számára úgy helyezhetők el a virtuális térben, hogy az számára „kéznél legyen" miközben épp az adott ponton „sétál" a hotelben.

hotel_cimke.jpg

A címkézés egy olyan funkció a websétákban, amellyel a jogosultak szabadon helyezhetnek el címkéket a panorámaképeken, szöveggel, és hivatkozással (linkekkel). A címkéknek egyedi linkje is van, amely az adott pontot „nyitja meg" a WebSétában, s ezt a linket elküldhetik e-mailben a látogatók.

A címke részei

céljelző pont, ami jelzi, hogy a képen mihez tartozik a címke. A jelzőpont áthúzható a képen máshová, de rákattintva körvonallal is kijelölhető egy terület.
címke ikon, amely egy listából kiválasztható (alaphelyzetben ez látszik a képen, rákattintva kinyílik a teljes címke)
szövegmező, amelybe tetszőleges szöveg írható, de be lehet szúrni linket is, sőt kép vagy más fájl is feltölthető.
tulajdonságok (itt találhatók a szerkesztési jogosultságok, s itt állíthatók be az egyéb opciók, mint pl. a kulcsszavak, menürendszer, csoportok)

Nézzük hogyan vehetünk fel egy címkét egyszerűen egy hotelszobához.

Szólj hozzá!

Címkék: hotel címkézés é:Vezesd a látogatót!

A bejegyzés trackback címe:

https://3dwebseta.blog.hu/api/trackback/id/tr944668119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása