2012.11.07.
20:42

Írta: 3dvalosag

A címkézés rejtelmei

A címke alapvető funkcióiról már ejtettünk szót, ám néhány bejegyzést mindenképp megér még ennek a hasznos és sokoldalú eszköznek a részletesebb bemutatása.

A címke részei

  • a szövegmezőbe nem csupán szöveget írhatunk, de elhelyezhetünk weboldalra mutató hivatkozást (linket), sőt kép vagy más fájl is feltölthető.

cimke1.jpg

  • Az ikon alatti fehér háromszögre kattintva választhatjuk ki a megfelelő ikont. Az ikont az egérrel "megragadva" áthelyezhetjük a címkét bármely más helyre a képen.

  • jelzőpont mutatja, hogy a képen mihez tartozik a címke. A jelzőpontot megragadva bárhova helyezhetjük, de rákattintva körvonallal is kijelölhetünk egy területet (a poly szerkesztő megér egy külön bejegyzést), vagy akár ki is törölhetjük a jelzőpontot, ha nincs jelentősége a pontos jelölésnek.

cimke3.jpg

A címke láthatósága

A címke tulajdonságait a kis fogaskerék ikonra kattintva állíthatjuk be, amelyek a következők lehetnek:

  • rejtett: a címke nem látszik bejelentkezés nélkül, így az oldal látogatói nem látják ezeket a címkéket.
  • normál: az ikonra kattintva kinyílik a címke.
  • fordított (csak ha van terület kijelölés): ilyenkor a terület látszik, amire ha rákattintunk nyílik ki a címke.
  • láthatatlan (csak ha van terület kijelölés): hasonló a fordítotthoz, azonban ilyenkor a terület SEM látszik, csak ha fölé kerül az egérmutató.

cimke7.jpg

cimke8.jpg

Címkézés a gyakorlatban - bemutató videó

Szólj hozzá!

Címkék: címkézés

A bejegyzés trackback címe:

https://3dwebseta.blog.hu/api/trackback/id/tr924871847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása