2012.11.16.
15:20

Írta: 3dvalosag

Termékbemutatás 3d-ben! - multi-frame panorámaképek

A panorámakép technológia lehetővé teszi, hogy különböző "frame-es" megoldásokkal tárgyakat mutassunk be, s forgassunk meg 360º-ban, legyen szó egy karóráról, vagy egy 20 tonnás munkagépről. 

Multi-frame panorámaképek

Multi-frame, azaz több képkockából összeálló képek/panorámaképek. Nemcsak panorámaképeket készíthetünk multi-frame megoldással, hanem ún. sima képeket is, amelyeket elkészíthetünk akár normális fényképezőgéppel is. A titka a precíz állvány. Ha multi-frame panorámakép előállítására adjuk fejünket, nem kell más tennünk, mint a kiszemelt teret egy lináris vonalon végig haladva, körülbelül 1-2 méterenként lefotózni, majd a megfelelő szoftver segítségével a képeket előállítani, frame-ekre bontva. Praktikus térbemutatási módszer lehet ez kisebb üzletek számára, ha nem szeretnénk kihagyni egyetlen fontos részletet sem.
frame.jpg

Termékbemutatás

A sima képekből álló frames megoldás főként termékek bemutatására hasznos. Készítése során választhatunk két megoldást is. A bonyolultabb, több kiegészítő eszközt igénylő módszer alkalmazásánál szükségünk van egy forgatható "színpadra", a termék méretéhez szabva, s nem árt, egy homogén színű háttér is. Ha mindezek megvannak, akkor a termékünket az állványunkkal egy pontban maradva  fotózzuk le (megfelelő megvilágítással) minimum 36-szor. A forgó színpadunkat szabályosan legalább 10 fokonként állítsuk meg egy kép elkészítéséig. Az utómunkát elvégezve, egy ehhez hasonló eredményt kapunk: 

tab.jpg


A másik módszer, mikor nem a színpad forog, hanem mi magunk. Előnye ennek a módszernek, hogy a fényképezőgépünkön és a precíz állványunkon kívül nem szükséges egyéb eszköz az elkészítéshez (esetleg egy mérőszalag). A fotózandó  termék köré rajzoljunk egy kört, melynek a középpontja a termék, a kör sugara pedig a termék közepétől mérve mindig ugyanakkora legyen. Ha ez megvan szintén 10 fokonként haladva a körvonalon, álljunk meg egy-egy képet készítve. Példák: Hyundai Robex, Mitsubishi ASX, Schwinn-Csepel Cruiser Neo
hyundai.jpg

A fotózás végeztével a kapott nyers képeket a megfelelő szoftver segítségével állítsuk össze egy multi-frames anyaggá. A forgó színpados módszer körülményesebb, azonban ha mindent megfelelően csináltunk, kevesebb utómunkára lesz szükség. A második módszer gyorsabbnak tűnhet, viszont a másodlagos munkafolyamatok (képillesztés, megfelelő megvilágítás, színtelítettség beállítása) több időt vehetnek igénybe, s ne feledkezzünk meg a kiszámíthatatlanul "mozgó" hátterünkről sem.

Az általunk készített multi-frames anyagok már tartalmazzák azokat a fejlesztéseket, amelyek a hagyományos 3dvalóság virtuális túráinkban elérhetők ( pl. címkézés, közösségi modulok, stb.)

Szólj hozzá!

Címkék: termékforgatás

A bejegyzés trackback címe:

https://3dwebseta.blog.hu/api/trackback/id/tr54910015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása