2012.11.08.
10:52

Írta: 3dvalosag

A sokoldalú poly-szerkesztő

A poly-szerkesztő a címkézés egy speciális fajtája, amely lehetővé teszi, hogy ne csak egy pontot, hanem területet is meg tudjunk jelölni a címkével a panorámaképen. Ennek segítségével bármilyen területet (tárgyakat, embereket) körbejelölhetünk és információt fűzhetünk hozzá. 

cimke8.jpg

Az eszközt a bejelentkezés után a szerkesztő menüsorból érhetjük el.

uj.jpg

A címke jelzőpontjára kattintva kiválasztjuk a "körvonal rajzolása" menüpontot, s már kezdhetjük is a szerkesztést!

cimke_1.jpg

A megjelölt területet és a címkét aztán többféle módon beállíthatjuk.

cimke.jpg

Normál esetben csak akkor jelenik meg a kijelölt terület, ha a címke ikonja fölé visszük az egérmutatót, kattintásra pedig kinyílik a címke. Emellett választhatjuk a fordított láthatóságot, amely esetben a kijelölt terület látszik, a címke ikon nem. 

cimke7.jpg

S harmadikként beállíthatjuk a felvett címkét láthatatlanként is, ekkor semmi nem látszik a képen, csak ha a megjelölt terület fölé visszük az egérmutatót.

Körvonal szerkesztése

Az ily módon kijelölt területet tovább szerkeszthetjük, módosíthatjuk. Ehhez kattintsunk arra a pontra, amelyiket módosítani szeretnénk, s a terület szerkesztő menüben, kiválaszthatjuk, hogy milyen módon szeretnénk szerkeszteni a területet.

poly.jpg

S végül lehetőségünk van a "megjelenés" menüpontra kattintva beállítani a terület tetszőleges színét és átlátszóságát.

megjelenes.jpg

Csak kreatívan!

A poly-szerkesztőt sokféleképpen használhatjuk, ha valamihez megjegyzést szeretnénk fűzni, vagy ki szeretnénk emelni a képen: megjelölhetünk vele személyeket, tárgyakat, vagy nagyobb területeket

Rövid bemutató videó a poly használatáról:

Az eszközt bármelyik 3dsétában kipróbálhatjuk teszt üzemmódban, ehhez csupán be kell jelentkeznünk belépési adatok nélkül (a változások az oldal újratöltésekor elvesznek).

Szólj hozzá!

Címkék: címkézés

A bejegyzés trackback címe:

https://3dwebseta.blog.hu/api/trackback/id/tr234873140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása